Vi lister her noen pekere (‘linker’) til ressurssider hvor en kan lære mer om kristendom. Her er utvalg både av bibelundervisning som en kan lytte til, og som en kan lese seg til gjennom gode, innholdsrike nettsider. Mange flere nettsider er inkludert i vår egentilpassede søkemotor med kristent innhold; et godt verktøy for alle som ønsker å lære mer om kristendom.
Oss i media – intervjuer, repotasjer og omtaler:
- Avisrepotasje: Journalist er med ute i felten (Vårt Land, 06.01.2011)
- Fjelltunglimt omtaler her noe rundt jesuselskerdeg arbeidet, samt skriver litt om to elever på bibelskolen som møtte Gud gjennom bl.a. dette arbeidet (Fjelltunglimt nr 4/ november 2010, meldingsblad for Fjelltun Bibelskole)
- Radiointervju med Anita og Steinar (Nytt Liv Media, mai 2010)
- Radiointervju; Like før bussen tas i bruk (Nytt Liv Media, januar 2010)
- Avisrepotasje: Like før bussen tas i bruk (DagenMagazinet, desember 2009)
Presentasjoner i lyd og bilde;
- Kjærlighetsbrev fra Gud I (film og pdf fra fathersloveletter.com)
- Kjærlighetsbrev fra Gud II (peker til OmGud.net)
- Intervju med Gud (peker til OmGud.net)
Bibelundervisning
- Anbefales: Lytt & les til hvordan blir man en kristen av bibelskolelærer Øivind Andersen (ca 10 minutter).
- Bibelmix – begynnerguide til å finne fram i Bibelen. For to-sidig utskrift, bra oppslagsverk å ha med i sin Bibel.
- Dagens andakt – husandaktsboka av C.O.Rosenius, peker til dybde.org
- Omfattende bibelundervisning – for lytting/ mp3 nedlasting, peker til dybde.org
Norsksprålige Bibel-ressurser:
- youversion.com – Gratis og populært bibelleseverktøy spesielt tilpasset mobil/ nettbrett. Både til Android og iOS (iPhone/ iPad). Nyeste bibeloversettelser tilgjengelig når en er «på nett»; NB 88/07 og DNB 2011 med flere, samt bibelleseplaner, egne og andres kommentarer m.m. Stadig i utvikling. Godt tilpasset mobiltelefon. Best funksjonalitet dersom en er «på nett». Når en ikke er «på nett», har en likevel mulighet å lese Bibelen (husk å laste ned DNB 1930 oversettelsen evt. NB 88/07 – gratis). Det er også mulig å lytte til opplesning for noen av bibeloversettelsene. Spesielt gjelder dette noen av de engelske.
- DataBibelen Mobil (tidligere kalt «MobBibel») – et av de beste og mest omfattende bibelverktøy for norsk språk som tilbys til både PC (Windows og Linux) og Mac og mobiltelefoner (Android – ikke iPhone/ iPad). Gratisversjon kan lastes ned fra Google Play og inkluderer blant annet DNB 1930 (hele bibelen), DNB 1978/85 NT (kun nye testamentet), bibellesplaner, kirkeårets bibeltekster, Ludvig Hope: Eit ord i dag (andaktsbok), bok om trosforsvar (apologetikk), oppslagsverk, kraftig søkefunksjon og ikke minst; kryssreferanser – trykk på et bibelvers, så får en frem kryssreferanser til tilgjengelige kilder som omtaler dette verset. Andaktsbøker viser dagens tekst automatisk. Tilleggsprogram/ «widget» verseoftheday følger med gratisversjonen gir utvalgte bibelvers på hovedskjermen. Alt er tilgjengelig uten å måtte være på nett (all data lagres direkte på enheten). Ønskes mer utvalg; flere bibeloversettelser og flere bøker, kan en bestille DataBibelen hos Sigvesaker (databibelen.no) og kopiere innholdet derfra inn på mobilen/ lesebrettet. 20 bibler, noen nytestamenter, over 120 andre bøker samt godt over 2 millioner kryssreferanser gjør dette til Norges største DataBibel. Trykk her for å se listen over bøker som er inkludert i grunnpakken og hvilke tillegg som finnes.
- bibelen.no – nettside med Bibelselskapets 2011 oversettelse (evt. 1978 eller 1930 utgavene).
Engelsksprålige Bibel-ressurser:
- BibleHub er et enormt innoldsrikt bibliotek som hjelper oss som ikke kan bibelgresk eller bibelhebraisk, om hva grunnteksten sier om et spesifikt vers i Bibelen. Når et vers er valgt, vil du få opp mange (engelske) oversettelser av verset, bibelkommentarer om verset og ikke minst verset i originalspråk, hvor hvert ord blir oversatt til hvilke betydninger dette ordet kan ha (engelsk). Kan varmt anbefales!
- Olive Tree Bible Study app er en velutviklet applikasjon for Android og iPhone med forskjellige bibeloversettelser og et stort bibliotek av hovedsaklig engelskspråklige bøker. Eksempelvis når en leser et bibelen i denne appen og trykker på et vers, så kommer opp referanse til de bøkene du har installert (mange kan du laste ned gratis, men de fleste må en betale for). Trykkes det på referanse, kommer innholdet i den referansen opp i et nytt vindu. Det er veldig oversiktlig og enkelt å slå opp og kryss-sjekke ting. Søk opp «Bible App – Read & Study Daily» på App Store eller Google Play Store.
- bible.is – lytt til dramatisert bibel og les bibelen online eller på mobilen (apps for android, iphone og ipad). Svært mange oversettelser (norskspråklig har dessverre ikke lyd – kun tekst, 1930-oversettelsen).
- faithcomesbyhearing.com – lytt til eller laste ned gratis lydbibel på flere språk (ikke norsk).
- biblos.com – bibelselskapets 1930 og internasjonale oversettelser. Engelskspråklig. Flere ressurssider.